Over de afgelopen 15 jaar is Chelsea in London getransformeerd van een gemiddelde Engels Premier League ploeg, tot een wereldwijde top-club. Er is het laatste decennia dan ook genoeg geld in de club gepompt, die hebben geleid tot een aantal duizelingwekkende miljoenen transfers. Een aantal grote namen hebben het echter nooit echt waar kunnen maken bij Chelsea, terwijl ze het wel lieten zien voor of na hun periode bij de Engelse club:

Mohamed Salah:

Mohamed Salad bezorgde vele voetbalfans vreugde in zijn periode bij het Zwitserse Basel. Vele grote club stonden voor de Egyptenaar in de rij, maar uiteindelijk streek de Chelsea met de eer om hem in te mogen lijven. Iedereen was er van overtuigd dat Salah zich zou kunnen aanpassen aan het spel in de Premier League, maar het werd al vrij snel duidelijk dat hij de concurrentie met Eden Hazard en Willian niet aan bleek te kunnen. Jose Mourinho gaf de Egyptenaar niet de tijd om te wennen aan het niveau van de Premier League, en Salah werd getransfereerd naar Fiorentina. Inmiddels speelt hij alweer een tijdje bij Liverpool, waar hij de absolute ster van het team is.

Kevin de Bruyne

Kevin de Bruyne verkaste al op jonge leeftijd naar Chelsea. Ondanks zijn enorme talent, besloot toenmalige coach Jose Mourinho de voorkeur te geven aan de meer ervaren en oudere spelers. Dit maakte het onmogelijk voor de Bruyne om door te kunnen breken in de selectie en kwam al vrij snel op de bank te zitten. Uiteindelijk verliet hij London om uit te komen voor Wolfsburg en inmiddels is hij een vaste kracht in het sterrenteam van Manchester City.

Romelu Lukaku

Het verhaal van Lukaku bij Chelsea lijkt bijzonder veel op dat van Kevin de Bruyne. Ondanks het uitzonderlijke talent van de jonge spits, kreeg hij van Jose Mourinho geen kans om zichzelf te bewijzen en mocht hij al snel weer verkassen uit London. Het Belgische talent vertrok naar Everton waar hij club topscoorder werd. Chelsea deed jaren later tevergeefs een poging om hem terug te halen naar Stamford Bridge, maar Lukaku besloot zijn geluk te beproeven bij de Red Devils uit Manchester.

Fernando Torres

Hij was al 1 van de beste spitsen uit de Spaanse voetbalgeschiedenis voordat hij uitkwam voor de club uit London. Iedereen wist zeker dat hij de tweede Didier Drogba zou worden, maar het liep allemaal heel anders. Het rendement van de spits zonk naar een dieptepunt en er waren soms periodes van maanden waarin de Spanjaard het net niet wist te vinden. Experts denken dat het probleem niet zozeer een fysieke aard had, maar dat de torenhoge verwachtingen hem mentaal uit balans brachten. Hij is inmiddels weer terug op het oude nest bij Atletico Madrid, maar de 'oude' Torres' hebben we helaas niet meer mogen aanschouwen.

Andrey Shevchenko

Andrey Shevchenko wist 175 goals te maken tijdens zijn 7 seizoenen bij AC Milaan. Het zag er daarom ook naar uit dat de speler bijna niet kon floppen in de Premier League, maar ook dit sprookje liep helemaal anders af. De Oekraïner begon te kwakkelen met zijn gezondheid en vanwege de vele blessures kon hij nooit echt meer zijn oude topniveau bereiken. Ondanks dat de resultaten uitbleven, bleef Jose Mourinho de speler opnemen in zijn selectie. Dit veranderde toen Abraham Grant de nieuwe coach werd en Shenchenko mocht gaan uitkijken naar een nieuwe club.

Er zijn natuurlijk nog vele andere voorbeelden te noemen. Denk bijvoorbeeld aan Juan Cuadrado, Alexander Pato, Morata en Falcao. Wellicht dat jullie nog andere spelers kennen?

Link naar het originele bericht: https://scorum.com/en-us/football/@ann/top-5-fantastic-players-who-didn-t-live-up-to-chelsea-expectations