Wanneer je een willekeurig voetbalteam voor de eerste keer aanschouwt, zal de voetbaluitrusting behoorlijk bepalend zijn voor je eerste indruk. Het ontwerpen van een voetbal-kit is geen gemakkelijke opgave en om elk seizoen weer met nieuwe designs op de proppen te komen blijkt een behoorlijke klus te zijn. Soms zitten er exemplaren tussen waarvan je je afvraagt of de betrokken fashion designer er zelf in zou rond willen lopen. Want laten we eerlijk zijn, in onderstaande voetbaloutfits sta je toch best wel voor schut.

#7: Barcelona, 1995

Tegenwoordig is Barcelona een behoorlijk stylish team. Maar als we naar bovenstaande kit kijken, komen we tot de conclusie dat dit ooit wel eens anders is geweest. De verschrikkelijke combinatie van kleuren en strepen zou je als fan spontaan supporter van Real Madrid worden.

#6: Liverpool, 1995

Nee het is niet de outfit van de rock band Kiss waar je naar zit te kijken, maar het shirt van Liverpool. Ze zouden de naam van de club zo kunnen hernoemen naar Thunder F.C.

#5: Bochum, 1997

Dit shirt bestaat uit twee helften. De linker helft is prima geschikt voor een potje voetbal, en de rechter helft zou een prima outfit zijn voor de gay parade.

#4: Dundee, 1953

Als je dit shirt voorbij ziet komen, pas dan goed op jezelf. In combinatie met een bezem, zou deze outfit zomaar uit een Harry Porter film kunnen.

#3: Athletic Bilbao, 2004

Ik denk dat ik weet wat er aan de hand is met dit shirt. Het was waarschijnlijk wit, maar de spelers zijn helemaal los gegaan met de ketchup tijdens een bezoekje aan de KFC.

#2: Reggina, 2012

Wel leuk geprobeerd. Hoezo jezelf in het zweet te werken voor een gespierde torso, dat printen we gewoon op het shirt! Benieuwd of ik wel weten hoe het broekje eruit ziet :S

Maar de absolute winnaar is..........

#1: Colorado Caribous, 1978

Deze kit zou best wel passen in de Champions League. Echter op 1 voorwaarde: de stieren mogen niet mee het stadion in!

Dit is een vertaling. Link naar het originele artikel: https://scorum.com/en-us/football/@ann/7-ugliest-kits-ever