Discussies over transfers zijn een van meest opwindende dingen in het voetbal. De zomer is aan zijn einde gekomen en dat betekent dat we weer kunnen gaan discussiëren over de recente transfers. Sommige waren onlogisch andere weer moeilijk te begrijpen.

Hieronder zie je de top 5 van de meest opmerkelijke transfers van de afgelopen zomer.

Kepa

Van Athletic Bilbao naar Chelsea

De Spaanse doelman was overal het onderwerp van gesprek. Nu is hij de duurste doelman van de wereld door de transfersom van Alisson (voor €63 miljoen van Roma naar Liverpool) te verpletteren, Chelsea betaalde namelijk €80 miljoen voor Kepa. Waarom is hij zo duur? Nou simpelweg omdat dat in zijn contract stond. Chelsea moest een goede vervanger vinden voor vertrokken Courtais, en ziet in Kepa een jonge en ambitieuze opvolger. Het enige opmerkelijke aan deze transfer is de prijs van €80 miljoen die Chelsea betaalde voor een doelman die 1x het doel van de Spaanse nationale ploeg verdedigde, anders had hij waarschijnlijk niet in deze lijst gestaan.

Thibaut Courtois

Van Chelsea naar Real Madrid

Courtois staat in deze lijst vanwege de rare omstandigheden tijdens zijn transfer. Na het WK van afgelopen zomer weigerde hij terug te keren naar Londen om de training te hervatten bij zijn club Chelsea. Eigenlijk boycotte hij zijn club en eiste dat ze hem naar zijn droomclub Real Madrid lieten vertrekken. Uiteindelijk betaalde hij Chelsea een afkoopsom en vertrok naar Real Madrid waar hij nu overigens meer op de bank zit dan speelt.

Clément Langle

Van Sevilla naar Barcelona

De Franse voetballer gaf zelf dit commentaar over zijn transfer:

"ik kon Barcelona simpelweg niet weigeren. Ik ben nu tenminste 2 keer per jaar verlost van Messi's vernederingen."

Gezien de concurrentie voor zijn positie (Pique en Umtiti) is het erg onwaarschijnlijk dat hij zijn kunsten kan vertonen dit seizoen.

Malcolm

Van Roma naar Barcelona

De meest schandalige transfer van de afgelopen zomer. Roma en Bordeaux hadden overeenstemming bereikt over de transfer tot op de kleinste details, maar toen mengde Barcelona zich in de strijd om zijn handtekening en was de transfer binnen enkele dagen afgerond.

Een merkwaardig verhaal met veel moddergooien over en weer. Nu houdt Malcolm de bank schoon bij Barcelona terwijl hij een van de sterspelers van Roma had kunen zijn.

Jean-Michael Seri

Van Nice naar Fulham

Het was een zenuwslopende zomer voor Seri aangezien hij een transfer naar Barcelona aan zijn neus voorbij zag gaan. Zijn club verhoogde zijn prijs en dat maakte hem erg kwaad aangezien hij herhaaldelijk had aangegeven te willen spelen voor Barcelona, Juventus, PSG, Arsenal, Borussia of Liverpool. Wensen komen niet altijd uit met als resultaat dat hij nu voor Fulham speelt. Heeft hij zijn ambities laten varen of had hij simpelweg geen andere opties?

Wie zou jij aan deze lijst toe willen voegen? Welke transfer vond jij opmerkelijk?

Dit is een vertaling. Hieronder vind je een link naar de originele post.

https://scorum.com/en-us/football/@coachuk/top-5-the-strangest-summer-transfers