Er is een mythe dat je lang moet zijn om te kunnen slagen in het profvoetbal. Inmiddels hebben veel spelers bewezen dat deze mythe niet waar is. Maar kan een keeper met een gemiddelde lengte en zonder een indrukwekkende lichaamsbouw succesvol zijn in het profvoetbal? Natuurlijk is lengte belangrijk voor de carrière van een keeper maar is dit wel altijd het geval? Er zijn keepers met een lengte van onder de 190 cm die het tegendeel bewijzen.

In deze post heb ik de keepers die in actie komen voor hun team in de Champions League vergeleken en daaruit komt deze top 5 van de kleinste keepers uit de Champions League 2018/2019

Kostas Lamprou (Ajax) 178 cm

Kostas Lamprou is een Griekse voetballer. Hij is geboren in Athena op 18 September 1991. Kostas was 13 toen hij Griekenland veruilde voor Nederland. De reden van zijn vetrek was een aanbieding van Ajax, en dat bleek geen verkeerde keuze. Ondanks zijn legnte heeft hij veel succeseen behaald en een fantastische indruk gemaakt op de manager en de fans.

"Voormalig doelman van Sparta en PSV Pim Doesburg zei: Lmaprou is een fantastische keeper. Ze vertellen hem dat hij te kort is maar dat is belachelijk, hij heeft een goede trap in de benen, uitstekende reflexen en veel sprongkracht"

Op 2 Juli 2018 tekende hij een contract bij Ajax tot het einde van het seizoen

David Ospina (Napoli) 183 cm

David Ospina is een Colombiaanse voetballer. Hij staat onder contract bij Arsenal en is uitgeleend aan Napoli, hij tevens de keeper van het Colombiaanse nationale team. David begon zijn profesionele cariere bij een van de sterkste clubs uit Colombia op 17 jarige leeftijd. Zijn lengte weerhield hem er niet van om in 2014 naar Londen te verhuizen. In 2018 maakte Napoli kenbaar dat ze de Colombiaan tot aan het einde van het seizoen hadden gehuurd van Arsenal. 183 cm is geen probleem voor David en dat bewijst hij door te spelen voor topclubs en het nationale team.

Luca Fernández (Real Madrid) 183 cm

Luca is een jonge Franse voetballer en is momenteel keeper van Real Madrid. Hij werd kampioen van Europa voor teams onder de 17. Het is geen geheim dat hij de zoon van de beroemde voetballer Zinedine Zidane is. Alhoewel hij niet zo lang is als de voormalig topkeepers van Spanje combineert hij flexibiliteit met Fysieke kracht. Verder heeft Luka voor zijn leeftijd een uitstekende techniek, is goed met zijn voeten en is in staat om een bal op maat te geven. Deze eigenschappen maken hem tot één van de beste keepers van Real Madrid.

Dario Marzino (BSC Young Boys)184 cm

Dario is iets ouder dan Luka Zidan en iets groter. Zijn resultaten zijn echter slechter dan die van Luka. Hij starte als kind met keepen in zijn geboorteplaats in Zwitersland. Het contract bij Young Boys is tot nu toe het hoogtepunt uit zijn carriere. Daarbij is Dario de derde keeper van Young Boys. Hoe dan ook, hij heeft nog een contract tot het einde van het jaar 2021 en zit met zijn team in de Champions League. Genoeg kansen nog om zichzelf te bewijzen.

Iker Casillas (FC Porto) 185 cm

Iker Casillas Fernandes is geboren op 20 mei 1981 in Madrid en heeft de meeste tijd van zijn carriere bij Real Madrid doorgebracht, waar hij op acht jarige leeftijd lid werd. Maar wacht eens even.. is het echt nodig om over het talent en de prijzenkast van Iker te schrijven? Hij is het voorbeeld dat je niet 2 meter hoeft te zijn om een fantastische keeper te zijn. Hij is zeer geliefd bij zijn fans en in zijn woonplaats is zelfs een straat naar hem vernoemd. Sport Avenue is in 2012 hernoemd naar Iker Casillas Avenue.


Dit is een vertaling. Hieronder vind je een link naar de originele post.

https://scorum.com/en-us/football/@coachuk/top-5-the-shortest-goalkeepers-in-champions-league-2018-2019