Kun jij raden wie de rijkste voetbalspeler is? Hij speelt voor Leicester City, is 19 jaar oud en is de neef van de sultan van Brunei. Maak kennis met Faiq Bolkiah.

Het vermogen van Faiq Bolkiah wordt geschat op $ 20 miljard. HIj is geboren in Los Angeles maar besloot om voor zijn land Brunei te gaan spelen. Hij begon zijn carriere bij AFC Newbury, toen hij in 2009 werd overgenomen door Southampton.


In 2013 ging Faiq op proef bij Arsenal. In die tijd was hij niet gebonden aan een club en daar maakte Chelsea gebruik van door hem een tweejarig contract aan te bieden. In 2016 vernieuwde hij zijn contract bij de Londenaren niet en vertrok naar Leicester. De "Foxes" legden hem voor 3 jaar vast.We hoeven niet te discussieren over zijn rijkdom. Kijk alleen maar eens naar zijn vader die 2300 auto's bezit, waaronder dure exemplaren als Bentley's Ferrari's en Rolls-Royces volgens de gegevens.

Een jongeman die gek is op zijn dieren

en die zijn ouders aanbidt

"Ik speel al voetbal zo lang ik mezelf kan herrinneren. Al op vroege leeftijd . Mijn ouders hebben me altijd geholpen om mijn dromen waar te maken en om voetbalspeler worden""Ze trainden mij zowel Lichamelijk als psychologisch toen ik nog een kind was. Daarom moet ik zeggen dat zij mijn rolmodellen zijn"

Trouwens, zeer recentelijk had de Sultan van Brunei nog een ontmoeting met de Koningin van Groot Brittannië.

Dit is een vertaling. Hieronder vind je een link naar het originele bericht.

https://scorum.com/en-us/football/@coachuk/the-richest-footballer-in-the-world-is-no-not-ronaldo-and-not-even-messi-so-who-is-he