Goed nieuws voor Playstation 4 bezitters, eerder deze week kondigde Sony aan dat het met een publieke beta versie crossplay gaat ondersteunen voor het populaire spel Fortnite. Tot nu toe hield Sony de deuren altijd gesloten maar daar lijkt nu verandering in te komen, opmerkelijk want begin deze maand zei Sony directeur Kenichiro Yoshida dat Fortnite het beste te spelen is op de Playstation 4 en dat crossplay daarom niet wordt onderteund, dit terwijl Fortnite zelf al een hele tijd crossplay ondersteund.

Wat is Crossplay?

crossplay maakt het mogelijk om te spelen tegen spelers met andere consoles zoals bijvoorbeeld de Nintendo Switch, de Xbox One, op je PC of Mac en Android of iOS smartphones / tablets. Nu lijkt daar dus de Playstation 4 bij te komen.

Fortnite is dus het eerste spel op de Playstation 4 met crossplay ondersteuning, het is echter nog onduidelijk of daar in de toekomst nog andere spellen bij komen.

Wat is Fortnite?

Vooral de gratis spelmodus Battle Royale maakt Fortnite erg populair . In de Battle Royale modus strijdt je met 100 spelers op een groot eiland. Het doel is om als speler of als team zo lang mogelijk te overleven.. Als je wordt gedood dan is het spel ook meteen afgelopen, dit zorgt voor erg veel spanning tijdens het spelen.

Fortnite Battle Royale trailier

Ik vind het een goede ontwikkeling dat Sony nu eindelijk crossplay gaat ondersteunen, naar mijn mening zou de console niet in de weg mogen staan in de keuze met wie ik een spel wil spelen. Als ik een spel koop dan wil ik tegen iedereen kunnen gamen ongeacht de console die ze hebben.